Bănicioiu, atacat dur de părinții unuia dintre tinerii morți în spital

0

Tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr decedat pe 21 decembrie, la Spitalul Sf. Ioan, din cauza rănilor suferite în urma incendiului de la clubul Colectiv, este revoltat că Ministerul Sănătăţii nu a luat mai din timp măsura trimiterii în străinătate, la tratament, a tinerilor răniţi în tragica seară de 30 octombrie.

Eugen Iancu îl consideră pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, direct responsabil de numărul mare al tinerilor care au murit în spitale, ulterior datei de 30 decembrie, ca urmare a rănilor căpătate la Colectiv. Tatăl lui Alexandru Iancu îşi împărtăşeşte durerea cu semenii săi într-o postare pe Facebook.

„Astazi am avut cateva intalniri importante. Ne am reintalnit, noi cei din spitalul Sf Ioan, si ne-am plans copiii morti, dar am cunoscut si oameni nedumeriti de ceea ce s-a intamplat. Sincer sa fiu, si eu sunt nedumerit, sau am fost . Zile intregi am umblat nauc, neintelegand nimic din ce se intampla. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvari si predat unui medic. Vorbea, statea in picioare si era speriat de moarte, desi reusea sa faca cate o gluma.

Aici se rupe filmul, pentru ca la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o masina particulara. La spital medicii au muncit ca niste eroi, am toata stima si respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenta, fara experienta in operatiunile cu arsi, cu arsi foarte grav si intoxicati. Copiii astia care aveau arsuri pe diferite suprafete , dar foarte grave , trebuiau sa fie introdusi intr un mediu absolut izolat si tratati de specialisti in arsuri , sau cel mai bine trebuiau trimisi imediat acolo unde puteau fi tratati de specialisti si cu aparate performante. In schimb ei fost tinuti in medii nesigure, tratati cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fara experienta in domeniu.

Aparatele care sa ii ajute sa respire au venit dupa o saptamana, operatiile facute constau in curatarea la suprafata, cand de fapt trebuia taiat tot ce era ars si putrezit, indiferent de cat de adanca era aceasta operatie. Astfel infectiile s-au dezvoltat, iar daca tin cont si de faptul ca toti copiii plecati in strainatate au plecat cu bacterii specifice capatate in spitale imi dau seama ca Alexandru si ceilalti au fost ucisi. Au fost condamnati la moarte din primele zile, atunci cand vedeam la televizor cum ministrul sanatatii si Arafat spuneau ca totul este sub control si ca ne descurcam. Nu v-ati descurcat domnilor, iar indecizia voastra a fost criminala.

Domnule Arafat, acum o saptamana ii spuneam lui Cristian Tudor Popescu, intr-un comentariu facut la un articol al dansului, ca ar trebui sa taca si ca dumneavoastra sunteti un om care stiti ce faceti. Acum, domnule Arafat, va cer socoteala pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastra nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Si viata copilului meu. Dar asta este doar un caz. Va voi mai povesti cateva domnule Arafat. SMURD- ul dumneavoastra, pompierii, politistii prezenti la fata locului, habar nu stiau ce sa faca, erau debusolati, dezorganizati . Nu o spun eu, o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe altii din foc. Domnule Banicioiu stiti ce ati facut pierzand o saptamana fara sa trimiteti copii in strainatate? I-ati ucis. Sunteti un criminal”, a scris tatăl lui Alexandru Iancu, pe Facebook.

Alexandru Mihai Iancu avea 25 de ani, era din Bucureşti, absolvise Academia de Studii Economice, era pasionat de muzică şi cânta la chitară. El a murit pe 21 noiembrie, la Spitalul Sf. Ioan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.