Declarație-șoc: Infecţiile intraspitaliceşti, imposibil de evitat!

0

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, joi, la Romania TV, că evitarea contaminării cu bacterii în cazul pacienţilor arşi este aproape imposibilă în spitalele din România, din cauza lipsei camerelor sterile.

„Problema camerelor sterile este extrem de importantă. Ar trebui să fie rezolvată măcar pentru cazurile cu arsuri extensive. Microorganismele provin din spital, iar evitarea contaminării este aproape imposibil de realizat din cauza faptului că pacienţii nu pot fi ingrijiti în camere sterile, unde să fie trataţi individual. Infecţiile intraspitaliceşti sunt mult subraportate. Se raportează de 10 ori mai puţin decât în UE. Infecţia nu este o culpă medicală, este generată de condiţiile în care se desfăşoara activitatea medicală”, a declarat preşedintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, la Romania TV.

Un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală a declarat, într-un interviu pentru tolo.ro, că cei mai mulţi dintre tinerii răniţi din clubul Colectiv „au fost omorâți de bacteriile care infectează spitalele și nimeni dintre șefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.