Deputații juriști au avizat arestarea lui Ioan Oltean

Share:

Deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil, miercuri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Decizia a fost luată cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri. Ulterior, deputaţii jurişti au avizat favorabil şi cererea de reţinere şi arestare a lui Cătălin Teodorescu.

„M-am prezentat in fata comisiei pentru a-mi apara dreptul la libertate si pentru a-mi justifica nevinovatia. Am spus toate argumentaele care pledeaza in inexistenta faptelor. Ioan Oltean nu a savarsit nici trafic de influenta si nici complicitate la abuz in serviciu. Un lucru este esential: nu am fost niciodata in localitatea Chitila si nu am fost niciodata la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut pe denuntator, parintele Alexandrescu, si nu am luat bani de la Mihai Rotaru.
Nu am fost sef nicaieri, decat sef de partid. In fata comisiei am prezentat probele din care rezulta in mod cert nevinovatia mea. Daca eu nu ma pot apara, nimeni nu ma poate apara. Mai mare umilinta din cauza mass-media nu am suferit”, a spus Ioan Oltean la ieşirea de la audieri.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil şi cererea DNA pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu, decizia fiind luată cu 15 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și trei abțineri. „Le-am spus colegilor că sunt nevinovat”, a spus Teodorescu, la finalul audierii.

Le-am spus colegilor că sunt nevinovat. Tot ceea ce am făcut, dacă se poate numi o vină, este că am făcut parte din acea comisie și am aprobat un raport de evaluare vizat de toți specialiștii și, bineînțeles, întocmit de către un evaluator expert autorizat. (…) Sunt nevinovat, sper că vor vota omenește și nu politic„, a afirmat Teodorescu.

Potrivit acestuia, evaluarea terenului din Pitești nu a fost prea mare pentru un teren de 62.000 de metri pătrați, ultracentral.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.