Radio România, lider în preferințele românilor

Radio România se află pe locul întâi în preferințele românilor, cu o cotă de piață de peste 30%, a afirmat, joi, Ovidiu Miculescu, președinte director-general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Miculescu a precizat, într-o întâlnire cu presa desfășurată la sediul SRR, că aproape 5 milioane de ascultători aleg zilnic unul dintre cele 14 posturi Radio România — Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internațional, Radio 3Net Florian Pittiș și Rețeaua Studiourilor Regionale, la care se adaugă Radio Chișinău, în Republica Moldova, informează Agerpres.

De asemenea, PDG al SRR a amintit că profitul pe anul 2014 a fost de 7,7 milioane lei și pentru anul în curs se previzionează o creștere a acestuia, Radio România neavând credite, datorii și neînregistrând întârzieri la plata facturilor.

Miculescu arată că oferta culturală a posturilor publice este cea mai complexă din întreaga piață de media românească, Radio România fiind singurul post public de radio care organizează de 22 de ani un târg de carte de anvergură europeană: Târgul internațional de carte Gaudeamus (peste 125.000 de vizitatori la ediția din acest an) și Caravana Gaudeamus (89 de târguri organizate în întreaga țară în cei 22 de ani, cu milioane de vizitatori).

Printre plusurile Radio România, se numără pozițiile de membri activi și ocuparea unor poziții importante în prestigioase organizații profesionale internaționale: EBU, ABU, URTI, COPEAM, Prix Italia, EGTA, WorldDMB, Euroclasic Notturno, AIB, CIBAR și PBI.

Printre proiectele strategice pe următorii trei ani, enumerate de PDG al SRR, figurează: dezvoltarea zonei online, pentru care trebuie asigurați banii pentru investiții; modernizarea în continuare a Arhivei de Aur a Radio România; completarea acoperirii posturilor de radio regionale; modernizarea organizatorică a instituției, atragerea în organizație a cât mai multor tineri de valoare.

Totodată, Miculescu a amintit că, din 2016, Radio România va emite pe 10 noi frecvențe, care contribuie la acoperirea optimă a întregului teritoriu al României, dar a recunoscut că există și o problemă legată de sediu, „o clădire care a trecut prin niște cutremure, destul de șubredă”.

În opinia acestuia, SRR se află „într-o modernizare continuă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.