Dan Șova, plasat în arest la domiciliu!

Share:

Senatorul PSD, Dan Şova, reţinut joi de procurori,  a fost plasat în arest la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat vineri cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului, acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora. Instanţa nu a admis însă solicitarea DNA şi a luat măsura arestului la domiciliu.

Senatorul Șova a fost eliberat din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a expirat. Şova nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor, la plecare. Senatorul PSD va fi plasat în arest la domiciliu, relatează Romania TV.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, iar DNA face contestație.

„Instanta a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile in dosarul lui Dan Sova. Am formulat contestatie impotriva acestei sentinte. Şi Parchetul a contestat sentinta. Am solicitat respingerea oricarei masuri impotriva lui Dan Sova. Decizia de astazi reprezinta indoiala pe care a avut-o instanta, ca probele puse la dosare sunt susceptibile de a crea o suspiciune rezonabila. Dan Sova nu a savarsit faptele de care este acuzat. Majoritatea declaratiilor sunt formulate dupa modelul „am auzit ca”… „, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins astfel cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Dan Şova. Contestaţia procurorilor DNA şi cea a lui Dan Şova vor fi judecate tot la instanţa supremă, care va decide definitiv ce măsură preventivă va fi luată în cazul senatorului, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

În urma deciziei de vineri, Dan Şova va fi eliberat din Arestul Capitalei când îi va expira ordonanţa de reţinere emisă joi de procurorii anticorupţie. Senatorul va fi plasat, de vineri după-amiază, în arest la domiciliu, având de respectat mai multe obligaţii dispuse de instanţă în cadrul măsurii preventive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.