Premiile Centrului Național al Dansului București

0

Premiile Centrului Național al Dansului București (CNDB) pentru anul 2015 vor fi acordate pe 11 decembrie, la Teatrul Național, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

La 11 ani de existență, CNDB, instituție în subordinea Ministerului Culturii, organizează evenimentul în parteneriat cu Teatrul Național București (TNB), se mai arată în documentul citat.

Gala, numită „#PremiileCNDB2015”, va avea loc la Sala Studio a Teatrului Național, începând cu ora 19,00. „Vrem să le mulțumim dansatorilor, coregrafilor și oamenilor de cultură care prin activitatea lor au adus dansul contemporan românesc în prim-plan. Premiile Centrului Național al Dansului București sunt premii de excelență, ele recunosc valoarea, nu o ierarhizează”, a declarat Vava Ștefănescu, managerul CNDB, citată în comunicat.

De asemenea, ea a subliniat și importanța activității profesioniștilor în domeniul dansului contemporan.

„Este un demers pozitiv și necesar în contextul în care dansul contemporan românesc este o artă aplaudată, însă în permanență sub semnul precarității. Cu atât mai mare este rolul profesioniștilor care reușesc să promoveze dansul contemporan în ciuda adversităților administrative și birocratice”, a adăugat ea.

Laureații din 2014 ale acestor premii sunt Ioan Tugearu — pentru contribuția adusă la înființarea CNDB și pentru susținerea necondiționată a instituției și a artei dansului contemporan, Silvia Ghiață — pentru promovarea dansului contemporan în contexte dificile prin realizarea emisiunii tv „Lumea dansului”, Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș — pentru atitudine artistică și proiecte consistente, Mihai Mihalcea—pentru impunerea unui nou discurs instituțional dedicat artei contemporane și pentru asumarea primului mandat de director CNDB, Cosmin Manolescu—pentru contribuția adusă la dezvoltarea dansului contemporan în România, Mihaela Alexandra Dancs—pentru interpretare și pentru că este un model de urmat în ceea ce privește reconversia profesională. Laureații din 2015 vor fi anunțați în cadrul ceremoniei din 11 decembrie.

În premieră pentru scena românească, cu ocazia decernarii premiilor, CNDB în colaborare cu Forumul Cultural Austriac București prezintă spectacolul „More than Naked”, creat de coregrafa Doris Uhlich, o coproducție ImPulsTanz & insert (Theaterverein), prezentat în premieră în 2013 în cadrul ImPulsTanz Vienna. Spectacolul conține nuditate totală și nu este recomandat minorilor, se arată pe site-ul Teatrului Național București.

Biletele pentru gala din 11 decembrie pot fi cumpărate online, de la următoarele adrese: www.tnb.ro/ro/more-than-naked și www.bilet.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.