Un cunoscut jurnalist, propus ca ambasador în Franța

România va avea un nou ambasador în Franţa. Potrivit informaţiilor obţinute de Romania TV, preşedintele Klaus Iohannis l-a propus în funcţie pe jurnalistul Luca Niculescu.

Luca Niculescu este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de ambasador al României în Franţa. Jurnalistul a acceptat deja propunerea.

Aceasta ar fi a doua trimitere a unui jurnalist ca ambasador al României într-o ţară importantă, în mandatul lui Klaus Iohannis, după ce Emil Hurezeanu a acceptat postul de ambasador la Berlin.

Anunţul oficial al numirii lui Luca Niculescu în postul de ambasador al României la Paris urmează să fie făcut în zilele următoare.

Luca Niculescu s-a născut în 1971 şi a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, la Universitatea din Bucureşti (promoţia 1995). Jurnalistul Luca Niculescu este absolvent al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg (1996), iar din 1992 este jurnalist al postului de radio RFI, a cărui redacţie o coordonează din anul 2000.

Luca Niculescu fost corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi Liberation. A realizat emisiuni TV la Money Channel, iar în anul 2007, la Televiziunea Română, a  realizat emisiunile Fără frontiere” şi „Europa ne priveşte”. Acum, Luca Niculescu realizează la televiziunea Digi 24 emisiunea „Imparţial”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.