Premii de excelență, la Festivalul CineMAiubit

Profesorii și cineaștii Cristina Ionescu si Florin Mihăilescu au fost răsplătiți sâmbătă seara, la gala ediției a 19-a a Festivalului CineMAiubit, cu premii de excelență pentru întreaga activitate profesională și didactică.

Marele premiu al Festivalului, oferit pentru maturitate și pentru construcția strălucită, a revenit filmului „Răzor” (VGIK, Rusia) în regia lui Alexei Belyakov.

Premiul special al juriului, oferit pentru portretul delicat și sensibil făcut unei iubiri contemporane, a fost acordat filmului „Birthday present” (University for Music and Performing Arts, Austria) în regia: Guy Lichtenstein.

Premiul de regie „Cristian Nemescu” i-a fost acordat lui Alexandru Badea, pentru filmul „Toate fluviile curg în mare” (UNATC, România), Premiul președintelui UCIN a revenit Anei-Maria Comănescu, pentru filmul „Te mai uiți și la om” (UNATC, România) și Premiul rectorului UNATC ex-aequo a fost atribuit filmelor „Matei” — regia Andreei Simion și „Shell” — regia Thomas Maitec.

Scenariștii filmul „Matei”, Andreea Simion și Ioana Sărăcilă, au fost răsplătiți cu premiul „Cătălin Cocriș”, pentru prezentarea unei probleme sociale acute și al impactului acesteia asupra vieții de familie.

Premiul criticii a revenit filmului „Te mai uiți și la om”, iar Premiul ”Romanian Society of Cinematographers” lui Adrian Drăgan Hașu, pentru imaginea filmului „What God Wants, God gets, God Heps Us All”.

Vasile Onica a primit Premiul de interpretare masculină pentru rolul din filmul „Prăjitorul de pâine” (UNATC, România), iar Shira Wise — premiul de interpretare feminină pentru rolul din filmul „Wolf” (Tel Aviv University, Israel).

Premiul de montaj a fost oferit lui Norbet Kottmann pentru montajul filmului „Driven” (ZHdK, Elveția), iar Premiul de sunet „Andrei (Otto)Toncu” a fost acordat lui Olle Sjostrom pentru coloana sonoră a filmului „All we Share” (Valand Academy Göteborg, Suedia).

Premiul pentru producție de film românesc a revenit Ioanei Lascăr pentru producția filmului „Black Friday” iar Premiul pentru film „Paul Călinescu” producției „Chat with Alice”(UNATC, România), scenariul, regia și imaginea aparținând Isabelei Tent.

Organizat de Fundația CineMAiubit și UNATC București, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, festivalul CineMAiubit s-a desfășurat, în perioada 3-6 decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.