Șefii ISU suspendați din funcții amenință cu procese

Share:

Potrivit unor surse citate de Romania TV, foştii şefi ISU schimbaţi din funcţii peste noapte plănuiesc să-i dea în judecată pe cei care au luat decizia de a-i suspenda din funcţie. Asta pentru că ei ar fi putut fi eliberaţi din funcţie, conform legii, doar după o anchetă a Corpului de Control al ministrului sau dacă erau trimişi în judecată.

La sfârşitul lunii noiembrie, imediat după ce presa a dezvăluit că ISU Bucureşti ştia de existenţa clubului Colectiv, cei trei şefi ai Inspectoratului au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie. Decizia a fost luată după un control trimis de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Mihai Guţă, Giani Aldoiu şi Orlando Şchiopu ar fi fost puşi la dispoziţie cu încălcarea unor prevederi legale, spun unele surse, potrivit Romania TV.

Aceleaşi voci declară că trebuiau să se respecte prevederile articolelor 82 şi 85 din legea 80/1995. Mai exact, să fie puşi la dispoziţie dacă – au fost trimişi în judecată, au căzut captivi, se pregătesc de trecerea în rezervă ori sunt bolnavi.

Printr-un comunicat, oficialii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că cei trei de la ISU Bucureşti au fost puşi la dispoziţie chiar la cererea acestora, decizia fiind luată pentru a asigura o anchetă obiectivă. În fapt, cei trei şefi suspendaţi au acceptat sancţiunea pentru a nu aduce prejudicii imaginii instituţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.