Ceața anulează zborurile aeronavelor la Târgu Mureș

0

O aeronavă care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureș a fost deviată spre Cluj-Napoca, iar o alta care urma să plece spre Madrid a fost anulată din cauza unei defecțiuni survenite la sistemul de iluminare și ghidare a aeronavelor pe timp de ceață, a declarat, luni seară, pentru Agerpres, vicepreședintele executiv al Aeroportului Transilvania Târgu-Mureș, Luminița Gherendi. Din cauza ceţii dense, sunt probleme cu aterizarea aeronavelor şi pe Aeroportul din Sibiu.

Astfel, cursa Paris — Târgu Mureș, după două încercări nereușite la Târgu Mureș, a aterizat pe Aeroportul din Cluj-Napoca, iar cursa Târgu Mureș — Madrid a fost anulată.”Am încercat împreună cu Wizz Air să înlocuim zborul spre Madrid cu decolare de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, însă acest lucru nu a fost posibil. Pasagerii care au avut bilete cumpărat pentru cursa Târgu Mureș — Madrid vor fi reprogramați pe zborurile disponibile și li se va asigura cazare”, a precizat Luminița Gherendi.

În acest moment se lucrează la refacerea sistemului de iluminare și ghidare.

Pasagerii care au cumpărat bilete pentru cursele de marți sunt rugați să se informeze de pe site-ul aeroportului, în eventualitatea în care se va reuși repararea sistemului de iluminare pe timp de ceață. Totodată, două curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze, luni seară, pe aeroportul din Sibiu au fost redirecţionate către Cluj-Napoca, din cauza ceţii dense, aceasta fiind doua zi consecutiv în care nu pot fi operate zboruri pe aeroportul sibian.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Sibiu, Nicoleta Boborodea, a declarat, că două aeronave nu au putut ateriza luni seară la Sibiu, din cauza ceţii, astfel că au fost redirecţionate la Cluj-Napoca.

Ea a afirmat că este vorba despre o cursă Munchen – Sibiu, operată de Lufthansa, şi de alta a companiei Tarom, care ar fi trebuit să ia pasageri de la Sibiu şi să-i transporte la Munchen.

Pasagerii care trebuia să ajungă de la Munchen la Sibiu, dar al căror avion a aterizat la Cluj-Napoca, vor fi transportaţi cu un autocar către destinaţie. De asemenea, pasagerii care ar fi trebuit să plece la Munchen cu aeronava Tarom sunt transportaţi de la Sibiu la Cluj-Napoca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.