Crin Antonescu, audiat la Parchetul General

Share:

Crin Antonescu a fost audiat la Parchetul General în urma unei plângeri făcute de Fundaţia Mişcarea Populară în 2014. În această plângere se constata infracţiunea de abuz în serviciu a premierului Victor Ponta, dar şi a lui Crin Antonescu în timpul referendumului de suspendare a fostului preşedinte, Traian Băsescu. Potrivit fostului lider PNL, dosarul a fost clasat pentru că „fapta de care era acuzat nu există”.

„Nici nu știam de plângere. Au venit acasă și mi-au lăsat niște acte și eu cum nu eram am venit să văd despre ce e vorba. Dosarul a fost clasat pentru că fapta de care ne acuzau nu există”, a spus fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, pentru stiripesurse.ro

Întrebat ce a aflat despre dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, Crin Antonescu a spus căplângerea a fost făcută atât pe numele lui cât şi pe al lui Victor Ponta şi Dan Voiculescu.”A fost vorba de o plângere penală depusă de Fundația Mișcarea Populară pe numele meu, a lui Ponta și Voiculescu pentru nu știu ce ordonanță de guvern dată înainte de referendumul din 2012”, a mai spus senatorul.

Fundaţia Mişcarea Populară a depus în iulie 2014 o sesizare la Parchetul ICCJ în care cere constatarea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu de către premierul Ponta şi persoanele care ocupau funcţii de demnitate publică în vara anului 2012, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui.

Fundaţia Mişcarea Populară, în dispoziţiile art. 288, alin. 1, raportat la art. 290, alin. 1 din Codul de procedură penală, a depus o sesizare pentru persoane care au exercitat şi exercită funcţii de demnitate publică la nivel central, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 297, alin. 1 din noul Cod penal, anume abuz în serviciu în ceea ce priveşte ceea ce noi considerăm abuzul împotriva statului de drept comis în vara anului 2012.

Noi, Fundaţia Mişcarea Populară, solicităm Parchetului General să constate faptul că, în exercitarea funcţiilor deţinute, primul ministru a acţionat în mod nelegal prin emiterea unor acte cu încălcarea dispoziţiilor legale, acţiunile sale au adus atingere relaţiilor sociale referitoare la atribuţiile fundamentale ale statului de drept,constituind un pericol real şi evident pentru siguranţa statului.

În egală măsură, solicităm Parchetului General să administreze probe din care, în opinia noastră, a juriştilor din fundaţie, va reieşi cu claritate acţiunea concretă a unei grupări de oameni politici în frunte cu primul ministru al României fără concursul căruia acest plan de afectare a statului de drept nu ar fi devenit operaţional, adică grupare acţionând organizat şi premeditat folosind mijloace ce au dus la deturnarea finalităţii legale, în scopul de a obţine demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu„, a explicat la acea dată Cristian Diaconescu care se pregătea să devină candidatul PMP pentru prezidenţiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.