Elisabeta Lipă vrea să schimbe Legea Sportului

Share:

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, că a venit momentul modificării Legii Sportului, precizând că va face acest lucru ”cu termene fixe” pentru a fi gata până la finalul mandatului său.

”Vorbim de Legea Sportului de vreo trei ani și jumătate că vrem să o schimbăm. Iată că a venit momentul să o schimbăm. Cu termene, pentru că așa îmi place mie să lucrez. Rugămintea mea a fost să se vină cu sugestii și propuneri numai și numai în beneficiul sportului românesc”, a spus ministrul, care așteaptă propuneri din partea conducătorilor de federații, informează Agerpres.

Elisabeta Lipă, care până la preluarea mandatului de ministru a ocupat funcția de președintă a CS Dinamo, a afirmat că în perioada următoare Complexul Sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare va intra într-un proces de modernizare. ”Parcul Dinamo intră într-un proces de modernizare. Avem în proiect extinderea și modernizarea rețelelor exterioare pentru că au apărut multe obiective noi, bazinul de înot, sala de gimnastică și acum urmează stadionul Dinamo. Iar rețeaua veche nu făcea față. Și atunci avem acest proiect, în care avem și un depozit de apă pentru stingerea incendiilor. Deci proiectantul va face asta și eu mă bucur”, a afirmat Lipă.

Constructorul sălii polivalente din cadrul Complexului Sportiv Dinamo este obligat să efectueze modificările necesare pentru obținerea avizului ISU, în caz contrar urmând să nu își primească ultima tranșă din contract, a explicat ministrul.

”Sala polivalentă de la Dinamo nu are azi aviz pentru că ea a trecut prin trei modificări. Ea a fost proiectată pentru 800 de locuri, apoi pentru 1.300 și, când s-a cerut certificatul de urbanism de mărire de la 1.300 la 2.600 de locuri nu s-a cerut avizul ISU. Sala s-a construit, de trei ani funcționează, iar acum, după tragedia de la Colectiv, s-au luat la verificat toate aceste lucruri și s-a constatat că nu are avizul ISU. Eu știam de acest lucru. Am discutat atunci cu proiectantul și constructorul sălii și i-am spus că proiectul pentru scenariu în caz de incendiu este strict în sarcina lui. Aproape trei ani mi-a spus ŤDa, da, da, nu am timpť. Acum, când au expirat cei trei ani de la construcție, a venit momentul să își ia diferența de bani pentru că a avut opriri drept garanție. Și nu poate intra în posesia acestor bani pentru că nu are scenariu de securitate la incendiu. Asta face acum și în scurt timp va veni și acest aviz”, a adăugat Elisabeta Lipă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.