Oscar Pistorius, eliberat pe cauțiune

Justiția sud-africană a ordonat, marți, eliberarea pe cauțiune a campionului paralimpic Oscar Pistorius, după condamnarea sa în apel, săptămâna trecută, pentru uciderea prietenei sale în 2013, informează AFP.

Pistorius, căruia nu i-a fost încă fixată noua pedeapsă, este „eliberat pe cauțiune, aceasta fiind fixată la 10.000 de ranzi” (690 dolari), a anunțat judecătorul Aubrey Ledwaba la Înalta Curte din Pretoria.

Eliberarea pe cauțiune este însoțită de mai multe condiții, între care consemnarea la domiciliul unchiului său din Pretoria, cu permisiunea de a-l părăsi între ora 7,00 dimineața și prânz, pe o distanță de maximum 20 km de casă. De asemenea, el va fi monitorizat electronic și va trebui să predea justiției pașaportul său, a adăugat judecătorul.”În măsura în care el s-a prezentat în fața instanței, a dovedit că nu există un risc ca să fugă”, a explicat judecătorul pentru a-și justifica decizia.”Viitoarea audiere este fixată pentru data de 16 aprilie 2016″, a mai spus magistratul.

Curtea Supremă sud-africană a modificat verdictul inițial al judecătorilor în cazul lui Pistorius (29 ani) din „ucidere involuntară” în „crimă”, ceea ce i-ar putea aduce sportivului paralimpic o condamnare de minimum 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius a ucis-o pe prietena sa Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin ușa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria, în 14 februarie 2013. Atletul a susținut pe tot parcursul procesului său că și-a confundat prietena cu un hoț care a pătruns în locuința sa, însă procurorii l-au contrazis, susținând că a fost vorba de o crimă și au contestat sentința primei instanțe, care l-a condamnat pe Pistorius la 5 ani de închisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.