Șeful CNADNR, demis!

0

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a fost demis, au declarat marți pentru Agerpres surse din domeniu.

Șefia Companiei de Drumuri va fi preluată de Cătălin Homor, director interimar al Metrorex.

Un raport din octombrie 2015 al Corpului de Control din Ministerul Transporturilor are concluzii dure la adresa sefului Companiei de Autostrazi (CNADNR), Narcis Neaga, demis chiar astazi de ministrul Dan Costescu. Raportul, in baza caruia s-a sesizat si DNA, arata ca CNADNR a angajat firme de avocatura desi nu avea nevoie sau ca Neaga ar fi mintit presa cand a primit o cerere de informatii.

Raportul mai indica faptul ca CNADNR nu a cerut penalitati de intarziere de circa 4,2 milioane de lei de la compania care a construit tronsonul 3 al Autostrazii Sibiu – Orastie. De asemenea, conducerea companiei a acuzata ca nu a urmarit corect desfasurarea acestui contract.

Mai mult, Corpul de control a aratat ca preluarea de catre CNADNR a bucatii de autostrada (care ulterior a inceput sa se surpe si a fost inchisa) a presupus „asumarea unui risc nejustificat privind siguranta circulatiei”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.