Parlament: Calendarul Legii Bugetului pe 2016

0

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au stabilit ca ziua de joi să fie consacrată depunerii amendamentelor la proiectul Legii bugetului de stat și la cel al asigurărilor sociale de stat, de către grupurile parlamentare și de către parlamentari, dezbaterea pentru avize în comisii după depunerea amendamentelor, iar vineri să înceapă dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanțe, până la finalizarea raportului, a anunțat miercuri seara liderul Grupului parlamentar liberal, Ludovic Orban, la încheierea ședinței birourilor.

„Principala temă a fost programarea dezbaterii Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. S-a stabilit ca termen pentru depunerea amendamente de către grupurile parlamentare și de către parlamentari ziua de joi, dezbaterea pentru avize în comisii după depunerea amendamentelor, și vineri să înceapă dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanțe, cele care realizează raportul, până la finalizare”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a adăugat că s-a mai stabilit ca lunea viitoare să se întrunească din nou Birourile permanente reunite pentru a face programarea dezbaterilor de fond în plen și pentru susținerea amendamentelor. „Cel mai probabil, dezbaterea în plen o să înceapă în cursul zilei de luni, dacă Comisiile reunite de buget-finanțe vor finaliza raportul asupra celor două proiecte de lege. Votul final o să fie, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri, dacă se va finaliza dezbaterea în plen, pentru că s-a stabilit să lucrăm cu program prelungit”, a precizat Orban.

Proiectele de lege privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, au fost transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute și adoptate în procedură de urgență.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.