Jurnalistul Dan Andronic a ajuns în arestul IPJ Brașov!

0

Omul de afaceri Remus Truică a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul retrocedărilor ilegale, potrivit Romania TV.În arestul IPJ Braşov au ajuns şi jurnalistul Dan Andronic alături de Marius Marcovici.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziţii la casa omului de afaceri Remus Truică, într-un dosar în care se fac cercetări privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. Remus Truică a fost ridicat de procurori şi dus la audieri la DNA Braşov.

Tot în dosarul retrocedărilor ilegale a fost dus la audieri, la DNA Braşov, şi jurnalistul Dan Andronic.

Un fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost reţinut miercuri seară. În acelaşi caz sunt vizaţi şi Prinţul Paul şi Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact. Prejudiciul estimat în acest dosar s-ar ridica la 136 milioane euro.

Procurorii DNA Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2006 – 2015.

În cursul zilei de 9 decembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta deschisă încă din 2010 se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.