Nu vom avea zăpadă de Crăciun!

0

Potrivit meteorologilor, sunt şanse foarte mici să avem zăpadă de Crăciun. Ninsorile îşi vor face apariţia slab doar în zonele montane.

Grosimi semnificative ale stratului de zăpadă mai sunt la altitudini mai mari de 1500 de metri până la 2000 de metri în Munţii Bucegi. În celelalte zone, temperaturile pozitive din ultimele zile au făcut ca zăpada să dispară.

Aşa cum arată regimul termic mediat până la sfârşitul acestei luni, precipitaţiile însemnate cantitativ vor lipsi, atât ploile, cât şi ninsorile. Aşadar, şansele să avem parte de ninsori de Sărbători scad semnificativ.

Doar în zonele montane, meteorologii anunţă ninsori slabe, iar în zonele joase precipitaţii mixte.

ANM a actualizat luni prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.