Tobă a numit noi secretari și subsecretari de stat în MAI

0

Secretarii de stat Ilie Botoș și Bogdan Tohăneanu au fost eliberați din funcție prin decizie a premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, în locul acestora fiind numiţi Ioan Buda şi Florea Tiberiu Trifan.

Conform unui comunicat de presă al MAI,  funcția de secretar de stat în MAI a lui Ilie Botoș va fi preluată de chestor general de poliție Ioan Buda. Până în prezent, acesta a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În locul lui Bogdan Tohăneanu va fi Florea Tiberiu Trifan, care a deținut până în prezent funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Totodată, conform comunicatului citat, Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în MAI, iar chestorului de poliție Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al aceluiași minister.

MAI mai informează că, începând de joi, la propunerea ministrului Petre Tobă, chestorul de poliție Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Toate deciziile de numire şi eliebrare din funcţie, semnate de premierul Dacian Cioloş, au fost publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Bogdan Despescu a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța. Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Are 43 de ani, este căsătorit și are un copil, se precizează în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.