O seară magică pentru laureații premiului Nobel

Share:
Multă eleganţă şi culoare la Stockholm, în Sala Albastră a Primăriei, unde s-a desfăşurat, joi seară, Banchetul Nobel, în onoarea laureaţilor din acest an. 1500 de invitaţi au participat la banchetul oferit de familia regală a Suediei.

O procesiune cu torţe şi un banchet fastuos au încheiat joi, la Oslo şi la Stockholm, ceremoniile de înmânare a premiilor Nobel.

Mii de norvegieni au defilat prin centrul oraşului. S-au oprit în faţa Grand Hotel, din Oslo, de unde au fost salutaţi din balcon de membrii Cvartetului pentru Dialog din Tunisia, câştigătorii de anul acesta ai premiului Nobel pentru pace.

A fost o seară ca-n basme pentru laureaţii premiilor Nobel din acest an, în cinstea cărora a avut loc un banchet organizat cu mare rafinament în capitala Suediei. Organizat în Sala Albastră, o încăpere grandioasă din clădirea Primăriei din Stockholm, şi de această dată, banchetul a avut invitaţi de seamă.

Potrivit tradiţiei, meniul a fost cunoscut numai atunci când invitaţii s-au aşezat la masă. Laureaţii au primit câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de aproape un milion de euro.

Tot la Stockholm, în Suedia, invitaţii au asistat, joi, după amiază la ceremonia de înmânare a Premiilor Nobel pentru Literatură, Medicină, Chimie, Fizică şi Economie. Premiul pentru Pace a fost dat tot joi, dar la Oslo, în Norvegia, Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia.

Atât în Norvegia, cât şi în Suedia măsurile de siguranţă au fost întărite de teama unor atacuri teroriste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.