Donald Trump, „o rușine” pentru întreaga Americă”

0

Prințul Al-Walid ben Talal, miliardar saudit și membru al familiei regale, consideră că Donald Trump este „o rușine” pentru „întreaga Americă” și că el ar trebui să se retragă din campania pentru președinția americană, informează sâmbătă AFP.

Prințul Walid, care conduce grupul Kingdom Holding Co, ale cărui interese au legătură și cu gigantul bancar american Citigroup, a reacționat astfel la declarațiile controversate ale lui Trump, care a propus închiderea frontierelor SUA în fața musulmanilor, scrie Agerpres.

„Donald Trump, sunteți o rușine, nu doar pentru Partidul Republican, ci și pentru întreaga Americă”, a scris vineri seara prințul saudit Al-Walid pe contul său de Twitter. „Trebuie să vă retrageți din cursa pentru alegerile prezidențiale americane, pe care nu le veți câștiga niciodată”, a adăugat prințul, nepot al regelui Salmane al Arabiei Saudite, țară ultraconservatoare care aplică o versiune rigoristă a islamului.

Compania Kingdom Holding Co a prințului saudit deține părți în activități extrem de diverse, precum parcul de distracții Euro Disney, rețeaua hotelieră Four Seasons, Citigroup și gigantul media New Corporation. De asemenea, miliardarul saudit a devenit al doilea acționar al Twitter.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.