Moody’s îmbunătățește perspectiva de rating a României

Share:

Agentia de rating Moody‘s a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la stabila la pozitiva si a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investitional).

„Decizia agentiei de rating reflecta progresul semnificativ inregistrat de Romania in corectarea dezechilibrelor macroeconomice si in reducerea vulnerabilitatilor economiei la socurile externe, creand astfel premisele pentru o crestere economica solida, relatează ziare.com.
De asemenea, eforturile sustinute din ultimii ani in procesul de consolidare fiscala si de reducere a deficitului bugetar, dar si in stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale sunt factori cheie care au contribuit la imbunatatirea perspectivei de rating”, informeaza Ministerul Finantelor Publice printr-un comunicat remis sambata.
Moody’s intareste prognozele oficiale si apreciaza ca Romania va cunoaste o accelerare a cresterii economice de 4,1% in anul 2016, fata de 3,5% estimat pentru 2015, pe fondul unei expansiuni robuste a consumului privat si cresterii investitiilor.Agentia subliniaza ca perspectivele de crestere economica pe termen mediu ale Romaniei sunt mult mai favorabile decat cele din Bulgaria, Spania, Portugalia sau Ungaria. De asemenea, nivelul datoriei publice guvernamentale a Romaniei se va mentine in continuare la un nivel stabil, fiind estimat la 39,4% pentru anul 2015.
Totodata, Moody’s estimeaza ca Romania va continua procesul de convergenta cu statele membre ale Uniunii Europene cu efecte pozitive asupra intaririi capacitatii administrative a tarii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.