Bugetul de stat pe 2016, dezbateri aprinse în comisii

Parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au reluat, duminică, discuţiile privind Legea bugetului de stat pe 2016, după şedinţa-maraton, de sâmbătă, în care au aprobat toate bugetele instituţiilor, luate în dezbatere, cu adoptarea câtorva amendamente.

Parlamentarii din Comisiile reunite pentru buget-finanțe au aprobat, duminică, în unanimitate, bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pe anul 2016, relatează Romaniatv.net.

Comisiile reunite pentru buget – finanțe din Camera Deputaților și Senat au aprobat, duminică, proiectul de buget al Ministerului Agriculturii pe 2016 în forma propusă de Guvern, respingând cele trei amendamente admise vineri în comisiile de specialitate.

Proiectul de buget a întrunit 26 de voturi pentru, două împotrivă și o abținere. Primul amendament admis vineri a vizat suplimentarea bugetului MADR cu suma de 508 milioane de lei pentru implementarea Strategiei sectorului de irigații, inițiat de deputatul ALDE Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii în Cabinetul Ponta.

Celelalte două amendamente depuse și avizate favorabil de parlamentarii din comisiile reunite de agricultură presupuneau eliminarea articolului 29 din Legea Bugetului de stat pentru că bloca finanțarea cercetării din agricultură și alocarea unui credit angajament în sumă de 8,1 milioane de lei, din care credit bugetar de 4 milioane de lei, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații la SPA Liești, județul Galați, sumele încadrându-se în bugetul MADR cu această destinație.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are prevăzut un buget de 5,347 miliarde lei în 2016, în creștere cu 2,76% raportat la execuția preliminată din 2015, de 5,203 miliarde de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.