Franța va intra în războiul împotriva Statului Islamic

Share:

Franţa ar trebui să lupte împotriva Statului Islamic şi în Libia, nu doar în Irak şi Siria, a declarat premierul francez Manuel Valls.

„Trăim cu ameninţarea teroristă. Avem un inamic – Daech (acronimul arab al SI), împotriva căruia trebuie să luptăm, pe care să-l zdrobim, în Irak, în Siria şi, mâine, fără îndoială, în Libia”, a declarat premierul francez Valls, potrivit Mediafax.

Haosul care s-a instalat în Libia după îndepărtarea de la putere a regimului lui Muammar Kadhafi, în 2011, a fost exploatat, între alţii, de către SI, care a preluat controlul, în primăvară, asupra oraşului libian Sirt. Angajată în Irak şi în Siria împotriva SI, Franţa îndepărtează, pentru moment, o opţiune militară în Libia. Însă ea a instalat o bază militară temporară la Madama, în nord-estul Nigerului, în apropiere de frontiera libiană, şi a efectuat, la sfârşitul lui noiembrie, zboruri de recunoaştere în regiunea Sirt, în perioada în care portavionul Charles-de-Gaulle a fost trimis în Orientul Mijlociu.

Declaraţia lui Manuel Valls vine să confirme declaraţii ale unor surse diplomatice, potrivit cărora SI îşi consolidează poziţia în Libia, destinaţia unui important aflux de combatanţi străini, în principal din ţări din Magreb.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.