Gregory Tade, poveste de viață șocantă!

0

Gregory Tade, fotbalistul pus pe lista neagră de Gigi Becali după ce fusese adus pe bani mulţi să o salveze pe Steaua, are o poveste de viaţă incredibilă. Acum câţiva ani încă lucra la un call center pentru câteva sute de lire sterline pe lună, iar acum este legitimat la Steaua pe un salariu anual de 300.000 de euro.

Gregory Tade, francezul cu origini ivoriene, a decis la 19 ani să plece în Scoția, după ce evoluase trei sezoane la Orvault Sports, o echipă modestă din regiunea Nantes. Doi conaționali l-au sfătuit să recurgă la un mic truc înainte de a da probe la echipe din ligi inferioare. Astfel, Tade și-a falsificat CV-ul, în care a trecut câteva selecții în reprezentativa de tineret a Coastei de Fildeș, relatează Romaniatv.net.

Forfar Athletic, o echipă din liga a treia scoțiană, i-a oferit o șansă. După doar un an a semnat cu Stranraer FC (2007-2009), cu un prim an în liga a patra. A fost momentul în care și-a luat în paralel și o slujbă, într-un call center la IBM, pentru a se putea întreține. Din fotbal, câştiga doar 150-200 de lire pe sătămână!

„Aproape că nu mai aveam timp pentru mine între antrenamente, deplasări și serviciu. Ca să-ți dau un exemplu. Jucam marți seara la Elgin, în nord. Să fi fost vreo 300 de spectatori. Nu era doar frig, era mult mai rău de atât. Terenul era groaznic, adversarii jucau la rupere. Am câștigat lejer, dar până am făcut duș, am mâncat și ne-am întors, era 2:30 noaptea. La 5:00, m-am trezit să merg la serviciu. Cred că am dormit pe mine în ziua aceea, la muncă”, i s-a destăinuit Gregory lui Romain Molina, un jurnalist francez de la L’Equipe, specializat în fotbalul britanic şi care i-a publicat povestea pe blog.

În ianuarie 2009, Tade semna cu Clyde, din liga a doua. Problemele financiare ale clubului l-au obligat să plece în aceeași divize, la Raith Rovers, unde a jucat timp de două sezoane.

În 2011, Tade ajunge în sfîrșit în Scotish Premier League. Inverness i-a oferit un contract, iar atacantul a marcat de 9 ori în 40 de meciuri. La finalul primului sezon în elita fotbalului scoțian, Tade a primit o ofertă de nerefuzat din Ucraina, cu un salariu stagional de 300.000 de euro. A ales să-și continue cariera în Scoția, la St. Johnstone, echipă calificată în Europa League.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.