Neonaziștii, marș violent la Leipzig!

Share:

Poliția germană a folosit, sâmbătă, tunuri cu apă pentru a dispersa sute manifestanți de stânga care aruncau cu pietre pentru a împiedica desfășurarea unui marș al unor activiști neonaziști la Leipzig.

În jur de 1.000 de protestatari antifasciști au dat foc unor pubele de gunoi și baricade de lemn pentru a împiedica în jur de 200 de susținători ai unor mici grupuri neonaziste să participe la un marș în oraș, potrivit Agerpres.

Poliția a informat că mai multe persoane au fost rănite în timpul violențelor și că situația rămâne tensionată, însă nu a precizat dacă cei răniți sunt civili sau polițiști. Agenții de poliție care încercau să-i mențină separați pe demonstranți au fost atacați de manifestanții de stânga, mai numeroși.

Leipzig și Dresda, un alt oraș est-german, s-au confruntat cu mai multe demonstrații ale unor grupuri anti-imigrație care protestează împotriva politicii porților deschise a Angelei Merkel. Astfel de proteste sunt întâmpinate frecvent cu contrademonstrații. Poliția nu a precizat totuși dacă marșul neonazist era îndreptat asupra politicii guvernamentale privind azilul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.