Cum poate fi învins cancerul de prostată

Rezultatele unui studiu clinic pe termen lung au arătat că prin combinarea chimioterapiei cu un tratament cunoscut sub numele de „terapia sinuciderii genetice” a celulelor pot fi ucise în condiții de siguranță și cu succes celulele tumorale ale cancerului de prostată, conform site-ului techtimes.com care citează un studiu publicat la 12 decembrie în revista „Journal of Radiation Oncology”.

Aceasta este o tehnică ce implică modificarea genetică a celulelor cancerului de prostată, determinând sistemul imunitar al organismului să le atace. Cercetătorii de la Methodist Hospital Houston au modificat celulele cancerului de prostată folosind o combinație de viruși și adenoviruși, mai precis virusul cunoscut ce provocă răceala, pentru a introduce o genă a virusului herpetic în celulele pacienților.

Odată ce gena virusului herpetic fost distribuită, a început să producă thymidin kinase, pentru a activa o serie de antivirale împotriva infecției herpetice, pacienților fiindu-le administrat apoi medicamentul anti-herpes numit valaciclovir.

Combinația a atacat ADN-ul herpesului și producătorul de celulele tumorale s-a autodistrus, motiv pentru care procedura se numește „terapie de sinucidere genetică” a celulelor, a explicat Brian Butler, de la Houston Methodist.

Cercetătorii au împărțit 66 de pacienți cu cancer de prostată în două grupuri. Participanții la studiu, care a fost realizat între anii 1999 și 2003, au fost grupați în funcție de severitatea bolii.

Cei cu cazuri mai puțin severe de cancer au fost tratați cu radioterapie, în timp ce cazurile mai severe au fost tratate atât cu radioterapie, cât și cu terapie hormonală. Pacienții din ambele grupuri au urmat terapia de sinucidere genetică a celulelor. Pacienților cu cazuri mai puțin severe le-a fost administrată terapie de două ori în cursul perioadei de studiu, iar celor cu cazuri mai severe — de trei ori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.