PSD și ALDE amenință Guvernul Cioloș cu o moțiune de cenzură

Share:

Şeful comisiei de buget, social-democratul Viorel Ştefan, l-a avertizat pe premier că în orice moment, în 2016, guvernul său ar putea fi dat jos prin moţiune de cenzură. De cealaltă parte, membrii formaţiunii ALDE îl avertizează pe Cioloş că trebuie să vină până miercuri cu o soluţie pentru majorarea salariului minim pentru toate categoriile de angajaţi, potrivit Romania TV.

Prima zi a dezbaterilor din plen pe bugetul pe 2016 a început cu ameninţări directe la adresa Guvernului tehnocrat. „Ferească Dumnezeu dacă eşuăm. Dvs. vă încheiaţi mandatul, vă continuaţi carierele individuale la Bruxelles, însă noi va trebui să dăm explicaţii. (…) Că daca nu vom reuşi (…) va trebui să apelăm şi la alte instrumente constituţionale, moţiuni simple, moţiune de cenzură”, a declarat Viorel Ştefan în plenul Parlamentului.

Ameninţări au venit şi din partea liderilor ALDE, care i-au dat un ultimatum lui Dacian Cioloş în privinţa unei decizii pe creşterea salariului minim.”Majorând cu 10% salariul minim în buget şi lăsând salariul minim în sectorul privat, creăm o discriminare între sectorul de stat şi sectorul privat. (…) Vă rog ca până vineri să ne prezentaţi opţiunea dvs. pentru a egaliza salariile minime”, a declarat Varujan Vosganian.

„În ciuda tuturor presiunilor şi avertismentelor, Cioloş a anunţat că abia săptămâna viitoare va guvernul va lua în discuţie acest subiect. „Nu îl iau ca pe un ultimatum. Eu sunt conştient de nevoia de a echilibra lucrurile între sectorul bugetar şi cel privat, dar este important să facem lucrurile acestea în mod rezonabil”, a precizat premierul.

O eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar putea fi depusă cel mai devreme la începutul sesiunii parlamentare viitoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.