Dragnea îi trimite două scrisori lui Iohannis

0

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis două scrisori în care îi solicită să ceară reexaminarea în Parlament a două legi, Legea vânătorii şi Legea care interzice difuzarea de publicitate pentru medicamente şi farmacii. Dragnea a declarat la România TV că aşteaptă de la Iohannis să reacţioneze la nemulţumirile ciobanilor şi agricultorilor care au protestat în Capitală, şi a anunţat că se va întâlni, cel târziu miercuri dimineaţă, cu Valeriu Zgonea, Dacian Cioloş şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru a găsi „cea mai bună soluţie” la revendicările protestatarilor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis lui Klaus Iohannis două scrisori în care îi solicită să trimită două legi în Parlament.

Prima dintre ele vizează amendarea Legii vânătorii.

„Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, 

Vă adresez rugămintea de a solicita Parlamentului reexaminarea Legii nr. 149/16.06. 2015, privind  modificarea şi completarea Legii nr. 407/2006 – Legea Vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Anul acesta s-au adus o serie de modificări legislative, printre care și extinderea limitării numărului de câini de la cei care însoțeau turmele, la cei care păzesc stânele. Inițiatorii legii au preluat, practic, argumentele vânătorilor, şi anume că prea mulți câini la stâne afectează  animalele sălbatice, dar și turismul și vânătoarea. Poate că numărul de câini reglementat prin această lege este unul subdimensionat – dovadă și protestele ciobanilor -,  dar cred că  este de datoria noastră să analizăm și punctul lor de vedere, iar dacă argumentele sunt solide, să procedăm în consecință. Pentru că este evident că dezbaterea parlamentară a fost una insuficientă, la momentul adoptării acestor reglementări.
De asemenea, protestatarii  consideră  neconstituţională legea în această formă,  pentru că interzice păşunatul domestic în perioada 6 decembrie -24 aprilie, pe terenurile pe care le deţin crescătorii de animale, însă permite accesul vânătorilor pe aceste parcele proprietate privată.
Domnule Preşedinte,  consider că soluţia, în acest moment, este la Dumneavoastră, aceea de a uza de dreptul de solicitare a  reexaminării  a acestei legi. Vă garantez că parlamentarii PSD se vor apleca mult mai atent asupra studiului acestei legi şi a impactului său direct faţă de o categorie socio-profesională de  cetăţeni„, îi scrie Dragnea lui Iohannis, potrivit dcnews.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.