Șeful de la Investigații Criminale din Poliția Sectorului 3, reținut!

0

Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București, inspector principal de poliție Marius Gheorghe Giurescu, pentru luare de mită și favorizare a făptuitorului.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 14 decembrie, respectiv 15 decembrie 2015, a inculpaților GIURESCU MARIUS GHEORGHE, inspector principal de poliție, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București și BARBU STELIAN, agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi favorizare a făptuitorului”, se arată în comunicatul DNA.

În perioada 2014 – începutul anului 2015, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziții la domiciliile a două persoane (martori-denunțători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracțiunile de furt comise de aceștia, printre care se aflau și foarte multe bijuterii.

La terminarea perchezițiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București, însă după ce li s-a luat câte o declarație formală, față de aceștia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracțiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor.

„În schimbul neluării măsurilor legale față de cei doi martori-denunțători pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au solicitat și primit de la aceștia mai multe sume de bani.

Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la unul dintre denunțători suma de 3.000 de euro și a primit efectiv suma de 2.000 de euro. Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat și a primit de la celălalt denunțător suma de 1.500 de euro. Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpați prin intermediul unor persoane. Inculpaților Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Aceștia sunt prezentați, la data de 15 decembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.