Zeci de medici rezidenți au protestat la Cotroceni

Share:

Presedintele Iohannis s-a trezit, luni seara, cu un protest la poarta Cotrocenilor. Zeci de tineri absolventi de Medicina au manifestat in fata palatului, nemultumiti fiind ca au ramas fara posturi, cu toate ca au luat examenul de rezidentiat.

Spitalele au mare nevoie de medici, ne plangem mereu ca pleaca in strainatate cadrele medicale, insa 150 de rezidenti nu au prins totusi un post.

Situatia este cauzata de faptul ca numarul de posturi de medic rezident, scoase la concurs in Bucuresti si Constanta, a fost mai mic decat numarul celor care au terminat Facultatea de Medicina in aceste localitati. Asa ca tinerii care nu au apucat un post sunt nevoiti sa mai astepte un an, pentru a candida din nou pentru un loc, desi au luat examenul.

Tinerii cer fie suplimentarea locurilor din Bucuresti si Constanta pentru medicii rezidenti, fie sa fie repartizati in alte orase din tara, ceea ce legea acum nu le permite. „Am venit sa cerem dreptul la munca. Daca nu ni se raspunde la revendicari, dam ministerul in judecata”, a amenintat Roxana Rosu, avocatul protestatarilor prezenti in numar destul de mare luni seara, la Cotroceni. „O suplimentare de locuri la Bucuresti nu se incadreaza in prevederile legale si ar depasi cifra de scolarizare aprobata. Singura modalitate legala este organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs in primul semestru al anului urmator”, a explicat Mihaela Tanase, consilier al ministrului Sanatatii, pentru Pro TV.

Acelasi consilier subliniaza ca rezidentii care protesteaza au luat note mai mici la examen decat cei care au ocupat posturile scoase la concurs in Capitala.

Protestatarii au inmanat o petitie presedintelui Klaus Iohannis.

Pana una alta, tinerii au obtinut o intalnire cu oficiali din Ministerul Sanatatii, Educatiei si un consilier prezidential, marti dupa-amiaza, la Parlament.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.