Cauțiune uriașă pentru Cristian Popescu Piedone

0

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost citat, miercuri, la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă extinderea urmăririi penale  pentru noi fapte de abuz în serviciu. 

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune de către procurorii DNA, suma stabilită fiind un milion de lei.

Piedone va fi citat, vineri, la DNA, pentru noi acte procedurale în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv, potrivit unor surse.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a ajuns, miercuri, la DNA, în jurul orei 11.45. Procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, potrivit Romania TV.

Piedone este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, potrivit DNA. În calitate de funcţionar public – primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către S.C. Colectiv Club S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti, informează DNA.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. Colectiv Club S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei, mai spun procurorii.

De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. Colectiv Club S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării, se mai arată în comunicat.

Cristian Popescu Piedone a fost reţinut pe data de 6 noiembrie, de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.