Dinamo și ASA, calificări dramatice în semifinale Cupei

Dinamo București s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei României la fotbal, printr-un gol marcat în ultimele secunde, marți seara, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, în meciul câștigat cu scorul de 2-1 (1-0) în fața formației Astra Giurgiu, în sferturile de finală ale competiției.

Dinamo şi ASA Târgu Mureş sunt primele semifinaliste ale Cupei României, graţie victoriilor reuşite marţi, pe stadionul din Bulevardul Ştefan cel Mare, faţa Astrei Giurgiu, în ultimul minut de joc, respectiv la Timişoara, în faţa lui ACS Poli, la penalty-uri.Dacă echipa primăriei din Târgu Mureş a ajuns în premieră în această fază a competiţiei, „Câinii Roşii” revin în semifinale după o pauză de un an.

Dinamo a condus-o pe Astra prin golul marcat de Eddy Harlem Gnohéré (’17), oaspeţii au punctat prin Gabriel Enache (’90+1), printr-un superb şut de la 25 de metri, dar elevii lui Mircea Rednic au „închis meciul” prin reuşita lui Ante Palić (’90+4).

Astfel, „Câinii Roşii” reuşesc a doua victorie consecutivă în ultimele minute, după succesul contra Pandurilor, din campionat, din urmă cu trei zile, scor 2-1 (Marcel Essombé ’39, Ante Puljić ’90+1 / Valentin Munteanu ’62).

ASA Târgu Mureş a acces în premieră în semifinalele Cupei României, după ce a eliminat-o la Timişoara pe ACS Poli, la penalty-uri, scor 1 – 1 (7 – 6). Gazdele au deschis scorul prin Robert Elek (’24), iar oaspeţii au trimis partida în prelungiri, graţie reuşitei lui Sasha Balić (’80). De remarcat că bănăţenii au ratat un 11 metri prin Javier Hernandez (’37), acordat pentru un henţ la Velayos. Oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Pablo Brandan (’93).

Cum nu s-a mai marcat în următoarele 40 de minute, jocul s-a decis la loviturile de departajare. Acolo, oaspeţii au transformat prin Gonzalez, Gorobsov, Velayos, Borza, Romario, Balic şi Manolov. De la gazde, au punctat Elek, Curtean, Llorente, Sarmov, Melinte şi Popescu, în timp ce şutul lui Artean a fost respins de portarul Eduard Stăncioiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.