Realizatorul TVR, Marian Voicu, premiat la New York

0
Realizatorul TVR Marian Voicu a fost distins de Asociaţia Corespondenţilor Organizaţiei Naţiunilor Unite cu Medalia de Aur pentru documentarul „Exodul. O tragedie siriană”. Ceremonia a avut loc la New York, iar gazdă a fost Ban Ki-moon, secretarul general ONU.

Realizatorul TVR Marian Voicu a fost premiat de Asociaţia Corespondenţilor ONU cu Medalia de Aur „Memorial Ricardo Ortega pentru mass-media”, în cadrul unei gale care a avut loc la New York.

„Exodul. O tragedie siriană” a fost primul documentar TV realizat de o echipă de jurnalişti din România despre criza refugiaţilor sirieni şi palestinieni din Liban. Alături de Marian Voicu, Medalie de Aur la aceeaşi secţiune a mai obţinut Ángela Rodicio, de la TVE, televiziunea naţională spaniolă.

În total, 16 reputaţi jurnalişti din întreaga lume care au acoperit aspecte umanitare şi de dezvoltare ale ONU au fost premiaţi la New York.

Jurnalist al Televiziunii Române din 1996, Marian Voicu realizează în fiecare joi, de la ora 10.00, emisiunea „Românii de lângă noi”.

Printre cele mai recente documentare ale sale s-au numărat „Tezaurul românesc de la Moscova – inventarul unei istorii de 100 de ani”, „Povestea românilor din laboratoarele americane” şi „Torna, Torna, fratre! – Povestea aromânilor spusă de ei înşişi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.