Cioloș i-a vizitat pe răniții din Colectiv internați la Bruxelles

0

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat pe răniţii din incendiul din clubul Colectiv internaţi la spitalul militar din Bruxelles. Acesta a precizat că a stat de vorbă cu victimele, adăugând că a văzut „în ochii lor și al rudelor, o sclipire de speranță.

„Înainte de întoarcerea în România după participarea la Consiliul European am vizitat pacienții răniți la ‪‎Colectiv‬ internați la spitalul militar din Belgia. Am vorbit cu medicii lor și cu rudele celor internați.
Dincolo de drama fiecăruia în parte, am văzut în ochii lor și al rudelor, o sclipire de speranță. Câțiva dintre ei se simt mai bine și m-am bucurat să pot vedea că, până și cei care au trecut prin operații grele au puterea să lupte pentru a merge mai departe.
În semn de omagiu pentru dăruirea medicilor belgieni am ținut să semnez în cartea de onoare a spitalului.
Le-am confirmat încă o dată românilor noștri că guvernul va face tot posibilul pentru ca recuperarea lor să continue fără probleme sau griji în plus. Toți sunt oameni tineri pe care vrem să-i vedem acasă cât mai curând și care trebuie să se întoarcă în societate ca oameni normali, activi, utili și independenți. Acesta este noul nostru țel. Puterea lor de a depăși drama prin care trec îmi dă si mie putere. Le-am urat să aibă sărbători fericite și încredere în noi. Este responsabilitatea noastră, să-i susținem”, a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook, relatează Romaniatv.net.

Premierul Dacian Cioloș a ajuns, joi, la Bruxelles, unde a participat până vineri la Consiliul European ale cărui teme au fost gestionarea fenomenului migrației și acțiunea la nivelul Uniunii Europene și al statelor membre pentru combaterea terorismului, în contextul creat după atentatele de luna trecută de la Paris.

În după amiaza zilei de joi, premierul va avea o întrevedere cu Federica Mogherini, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, urmată de un schimb de opinii cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz. Ulterior, șeful Executivului va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European și apoi la dineul de lucru organizat pentru șefii de stat și de guvern.

Premierul i-a vizitat, vineri, la Spitalul Militar „Reine Astrid Bruxelles”, pe răniții în incendiul de la Colectiv transferați în această unitate medicală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.