Controale la societățile de asigurare pe tema scumpirii RCA

0

Controalele desfășurate la societățile de asigurare pentru verificarea cauzelor care au determinat scumpirea polițelor RCA vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, a anunțat joi, la Palatul Victoria, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, care a participat la întâlnirea cu reprezentanții transportatorilor și membrii ai Executivului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis Agerpres, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a solicitat ASF să prezinte un raport după finalizarea controalelor desfășurate la societățile de asigurări și să continue, într-un ritm mai accelerat, discuțiile cu reprezentanții transportatorilor.

‘Cerem ASF să propună măsuri legislative după încheierea controlului și să-și continue activitatea, lucrând în beneficiul consumatorului’, a menționat Vasile Dîncu.

Astfel, înaintea întâlnirii programate pe data de 25 ianuarie 2016, la care vor participa și reprezentanții Parlamentului, având în vedere că ASF este sub autoritatea forului legislativ, va avea loc o discuție intermediară, săptămâna viitoare, între reprezentanții ASF, ai asiguratorilor și cei ai transportatorilor. Discuțiile vor viza găsirea unor soluții la problemele semnalate de reprezentanții asociațiilor transportatorilor, respectiv încheierea de polițe de asigurare RCA pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislației actuale, posibilitatea suspendării plății RCA în cazul în care autovehiculul este imobilizat, achitarea poliței RCA în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, precum și plata mai rapidă a despăgubirilor.

Cu privire la posibilitatea individualizării riscului, care va avea ca efect plata poliței RCA în mod individual, reprezentantul ASF a arătat că aceasta este o temă aflată în analiza unui grup de lucru.

Potrivit comunicatului citat, vicepremierul Dîncu a luat act și de cererea transportatorilor pentru devansarea termenului pentru eliminarea accizei suplimentare pentru combustibil, afirmând ca va transmite această cerere Ministerului Finanțelor, în condițiile în care bugetul pentru 2016 a fost adoptat de Parlament.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.