Prioritățile Ministerului Sănătății pentru 2016

0

Bugetul alocat Ministerului Sănătății în anul 2016 este cu 16% mai mare față de anul precedent, reprezentanții instituției având ca priorități dezvoltarea de programe noi destinate marilor arși și altor patologii majore.

„O prioritate în anul 2016 o constituie consolidarea pachetului de acțiuni prioritate prin introducerea unor programe noi, destinate marilor arși și altor patologii majore. De asemenea, se urmărește dezvoltarea sistemului de urgențe intraspitalicești pentru creșterea calității serviciilor de îngrijire a marilor urgențe în perioada critică și post-critică”, a declarat consilierul ministrului Sănătății, Mihaela Tănase, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, anul viitor va fi lansat Programul Național pentru Arși, cu o pondere de aproximativ 10% din totalul alocărilor pentru programe naționale, program care va fi dublat de un acord cu Banca Mondială, prin care se vor constitui patru centre de arși — la Iași, Târgu Mureș, Timișoara, București.

Totodată, consilierul ministrului Sănătății a precizat că va fi introdus un subprogram nou în cadrul Programului Național de Oncologie — Oncologie pediatrică.

„Programul va fi finanțat din FNUASS și va beneficia de o alocare preliminară de aproximativ 2% din totalul bugetului de programe derulat de CNAS. În cadrul programelor naționale existente, vom urmări dezvoltarea programelor destinate mamei și copilului, printr-o prioritizare în 2016 a asistenței medicale dedicate nou-născutului prematur. Se are în vedere modernizarea secțiilor de terapie intensivă neonatală, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe. De asemenea, avem în vedere înființarea unui program de prevenție în medicină dentară la copii”, a menționat Tănase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.