România se mulțumește cu puțin la JO din 2016

0

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, a declarat, joi seara, că, în urma discuțiilor cu reprezentanții federațiilor, a ajuns la concluzia că delegația țării noastre nu poate obține mai mult de 6-8 medalii la Jocurile Olimpice care vor avea loc anul viitor la Rio de Janeiro.

„Sper ca la finalul calificărilor pentru Rio 2016 să ne bucurăm de câți mai mulți sportivi participanți. Discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții federațiilor ne-au arătat că nu putem veni acasă de la Rio cu mai mult de 6-8 medalii și că nu putem avea acolo mai mult de 50-60, poate 70 de sportivi. Eu nu pot fi mulțumit nici dacă vom participa cu 150 de sportivi la Jocurile Olimpice, dar cred că este momentul să recunoaștem care sunt minusurile și problemele sportului românesc. Ar trebui identificate aceste probleme și cred că este momentul în care sportul românesc să pornească pe un proiect mai bine alcătuit”, spus Alin Petrache, preşedintele COSR, citat de Romaniatv.net.

Petrache este de părere că tenisul este unul dintre sporturile care vor aduce medalii României la Rio 2016. „Sporturile tradiționale trec printr-o perioadă mai grea, sper să iasă la liman și să calificăm într-un final echipa națională feminină și masculină la gimnastică, dar și medaliata noastră barcă de 8+1 de la canotaj. Cred însă că surprizele pentru noi vor veni de la alte sporturi. Cred că federația de tenis ne va aduce surprize la Rio, pentru că avem dublu feminin, dublu masculin, dublu mixt… și acestea vor aduce rezultate”, a adăugat Alin Petrache.

Președintele COSR a menționat că ideea sa de a aduce un antrenor străin pentru paralele la gimnastică nu trebuie criticată. „Noi am venit cu niște propuneri. În general, lumea nu știe decât să arate cu degetul și să spună: „Asta nu, asta nu, așa nu e bine”. Important este să vii cu soluții, soluții care încă nu știm dacă au fost îmbrățișate. Eu sper ca această federație care a adus cele mai multe medalii olimpice pentru România să o facă în continuare. Eu, Alexandru Dedu și mulți alții am încurajat aducerea antrenorilor străini pentru a ne învăța. Nu trebuie să ne fie rușine să aducem oameni de la care avem ce învăța”, a mai spus oficialul COSR.

Alin Petrache a fost prezent, joi seara, la Gala Rugby-ului Românesc, alături de Octavian Morariu, membru în Comitetul Internațional Olimpic, Ioan Augustin, subsecretar de stat în cadrul MTS, Radu Ghețea, președintele CEC Bank, și Eugen Porojan, aghiotant al Majestății Sale Regele Mihai I.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.