Un milion de migranți au ajuns în Europa în 2015

Share:

Aproximativ 991.000 de refugiați și migranți au intrat pe teritoriul Europei de la începutul lui 2015, iar numărul lor este așteptat să depășească 1 milion în zilele următoare, a anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrații (OIM), transmite Reuters.

Numărul migranților și refugiaților ajunși în Europa se apropie de 1 milion, a informat OIM. ‘Asistăm la fluxuri (de migrație) atât de mari la acest sfârșit de an, încât OIM estimează că, poate până marți sau chiar mai devreme, se va depăși pragul de 1 milion (…) Este o situație cu totul ieșită din comun’, a declarat Joel Millman, purtător de cuvânt al organizației.

Europa este confruntată în acest an cu cea mai mare criză migratorie de după Al Doilea Război Mondial, numărul total al migranților și refugiaților urmând să îl depășească de cel puțin patru ori pe cel din 2014.

Începând din 16 octombrie, OIM a consemnat 422 de decese, o medie de șapte pe zi, în timpul tentativelor de traversare a Mediteranei, a mai indicat purtătorul de cuvânt. ‘Evident, este o situație foarte alarmantă și nu am vrea să asistăm la o iarnă ca anul trecut. Din ceea ce vedem însă, fluxurile rămân considerabile și periculoase’, a comentat Millman.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.