Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2016!

0

Reprezentantii Guvernului au promis sindicalistilor ca salariul minim brut va fi majorat la 1.200 lei incepand de la 1 ianuarie 2016.

Liderul sindical Bogdan Hossu a declarat pentru Profit.ro ca promisiunea a fost facuta de reprezentantii Ministerului Muncii la intalnirea avuta vineri cu sindicalistii.

Majorarea salariului minim va fi decisa printr-o hotarare de guvern care va fi aprobata pe 30 decembrie. Singurul lucru care a mai ramas de stabilit este suma la care vor fi calculate impozitele si taxele.
„Avem promisiunea ca salariul minim va fi majorat la 1.200 lei din ianuarie 2016. Mai trebuie doar stabilita una dintre cele doua variante luate in calcul: salariu minim de 1.200 lei – pentru care exista un consens al tuturor actorilor sociali – dar cu impozite si taxe egale cu cele calculate pentru un salariu de 1.050 lei si, respectiv, un salariu minim de 1.200 lei neconditionat, aceasta ultima varianta fiind cea a sindicatelor”, a spus Hossu.
Potrivit liderului sindical, varianta finala va fi stabilita pe 28 decembrie, dupa care masura va fi adoptata printr-o hotarare de guvern pe 30 decembrie.

Varianta ca salariul minim pe economie sa fie majorat la 1.200 de lei, dar taxele si impozitele sa fie platite la salariul minim de 1.050 de lei, este sustinuta si de Patronatul National Roman. Plafonarea impozitelor si a taxelor ar urma sa fie valabila doar in primul an de aplicare a majorarii salariului minim.
Desi Guvernul Ponta a promis majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2016, premierul Ciolos a amanat luarea masurii, avand in vedere impactul estimat asupra economiei, mai ales asupra industriilor textila si de mobila, unde ar fi putut determina numeroase falimente.
De cealalta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atentionat pe premierul Dacian Ciolos – care are nevoie de voturile parlamentarilor PSD pentru proiectele pe care le initiaza – ca PSD nu va accepta ca salariul minim sa nu fie majorat de la 1 ianuarie 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.