Scandal: Militari irakieni, uciși de avioanele americane!

0

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a confirmat sâmbătă uciderea a nouă militari irakieni în timpul unui raid efectuat de avioane ale coaliției antijihadiste conduse de SUA, dar a menționat că a fost vorba despre o ‘eroare a ambelor părți’, transmite agenția EFE.

Incidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de sprijin aerian pentru trupele irakiene care desfășurau o ofensivă terestră împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în apropierea localității Fallujah.

Șeful Pentagonului nu a oferit mai multe detalii, dar potrivit ministrului irakian al apărării, Haled al-Obeidi, cauza acestei erori ar putea fi condițiile meteo dificile care au limitat vizibilitatea piloților.

Conform altor surse din cadrul Departamentului american al Apărării, respectivul raid a fost efectuat de avioane americane, iar țintele lovite de acestea au fost selectate pe baza informațiilor primite de la trupele terestre irakiene. Și aceste surse au apreciat că la originea incidentului ar putea fi condițiile meteo nefavorabile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.