Alarmant: Lagărele de muncă nord-coreene se extind!

Share:

Cel mai mare lagăr de muncă forţată din Coreea de Nord este în continuă dezvoltare. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii americani, după ce au analizat fotografii din satelit făcute pe parcursul a doi ani.

Experţii Comitetului pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord au avut acces şi la mai multe imagini aeriene înregistrate în 1983 şi care au fost declasificate recent.

Specialiştii americani susţin că dezvoltarea lagărului 16 arată mărimea procesului de epurare început de Kim Jong Un imediat după ce a luat puterea, în decembrie 2011. Mulţi demnitari au fost condamnaţi la moarte, însă şi mai mare a fost numărul celor care au fost încarceraţi în lagăre.

Lagărul 16 este situat în nordul ţării şi are o suprafaţă de aproape 550 de km pătraţi. Analiştii au descoperit că în ultimii doi ani aici au apărut drumuri şi clădiri noi. Potrivit estimărilor, în Coreea de Nord sunt în prezent peste 120000 de deţinuţi încarceraţi din motive politice. De obicei, aceştia nu au parte de un proces şi sunt închişi pe viaţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.