George Maior, personalitatea anului 2015!

0

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a primit premiul „Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York, pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității românești.

Ambasadorul George Maior a fost invitatul special al galei anuale organizate de Societatea Medicală Română și Camera de Comerț Româno-Americană din New York, potrivit unui comunicat emis de Ambasada României în SUA, relatează Romaniatv.net.

În cadrul evenimentului, desfășurat la Harvard Club din New York, unul dintre cele mai vechi și prestigioase cluburi private din oraș, au fost premiate o serie de personalități românești, româno-americane și americane care, de-a lungul timpului, și-au adus o contribuție importantă la dezvoltarea comunității românești. Cu această ocazie, ambasadorului George Cristian Maior i-a fost înmânat, de către președintele Societății Medicale Române din New York, dr. Theo Trandafirescu, premiul ‘Personalitatea anului’, în semn de recunoaștere pentru activitatea desfășurată în folosul comunității românești.

În discursul său, ambasadorul George Cristian Maior a arătat importanța contribuției aduse de comunitatea românilor din America la dezvoltarea relațiilor dintre România și SUA: „Anul acesta, s-au împlinit 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA, eveniment marcat prin rezoluții speciale ale Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Unite. Indiferent de contextul istoric, care uneori nu a fost prielnic, cum s-a întâmplat în perioada regimului comunist, comunitatea românească a adus mereu o contribuție importantă la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări. Relația specială pe care România o are acum cu Statele Unite a fost cimentată și de activitatea susținută a românilor din SUA. Relațiile interpersonale sunt elementul cheie al cooperării noastre. În această privință, comunitatea româno-americană reprezintă puntea dintre România și Statele Unite ale Americii și joacă un rol semnificativ în extinderea și diversificarea legăturilor dintre cele două țări„.

Arătând că tragicul accident de la Clubul Colectiv din București reprezintă un moment de reflecție de care nu trebuie uitat, ambasadorul român a dedicat premiul primit tuturor medicilor români care și-au arătat devotamentul față de pacienții îngrijiți. „Le mulțumesc medicilor din comunitatea română pentru solidaritatea pe care au arătat-o României în momentele grele de după accidentul tragic din București. Le mulțumesc tuturor medicilor români care, prin munca lor, pun umărul la progresul României și ne arată zilnic ce înseamnă să lucrezi în folosul semenilor tăi, un exemplu pe care trebuie să îl urmăm cu toții„, a afirmat George Cristian Maior.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.