Patronii clubului Colectiv scapă de arestul preventiv

0

Tribunalul Bucureşti a admis, luni, contestaţiile la măsura arestului preventiv formulate de doi dintre patronii clubului Colectiv.

Costin Mincu şi Paul Gancea, doi dintre patronii clubului Colectiv, scapă de arestul preventiv. Cei doi au contestat măsura la Tribunalul Bucureşti, după ce Judecătoria Sector 4 a respins, iniţial, cererea de a fi scoşi din arest, relatează Romaniatv.net.

Tribunalul Bucureşti a decis ca Mincu şi Gancea să fie plasaţi în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.
Numărul persoanelor decedate în incendiul de la Colectiv este de 62, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 dintre răniții transferați în străinătate.

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.