Uriaș scandal sexual în Israel. Vicepremierul demisionează!

0

Vicepremierul Silvan Shalom, membru veteran al Partidului Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, a demisionat duminică, în urma unor acuzaţii potrivit cărora a hărţuit sexual mai multe femei în timpul carierei sale.

Silvan Shalom a demisionat din ambele funcţii deţinute – ca premier şi, anterior, de ministru de Intrne – precum şi din cea de membru al Knesset-ului, după cum el însuşi a anunţat, duminică, informează CNN.

Demisia lui Silvan Shalon intervine după acuzaţii de hărţuire sexuală formulate de unele femei care susţin că au fost victimele ministrului.

Procurorul General al Israelului, Yehuda Weinstein, a informat că poliţia a iniţiat o anchetă privind aceste acuzaţii. Potrivit presei israeliene citată de postul de televiziune CNNs, peste zece femei susţin că au fost hărţuite sexual de către vicepremier, însă niciuna dintre ele nu a depus vreo plângere oficială în acest sens. Publicaţia Haaretz a dezvăluit la rândul său că o persoană dintre cele hărţuite lucra chair în biroul vicepremierului.

Shalom nu este prima oficialitate israeliană de rang înalt implicată într-un scandal de hărţuire sexuală şi nevoită să demisioneze. Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a demisionat în 2007 şi a fost condamnat la şapte ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat că a violat în două rânduri o asistentă, la sfârşitul anilor ’90 şi că a agresat sexual două femei care lucrau pentru el când era preşedinte al Israelului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.