Gorghiu critică dur legea pensiilor aleșilor locali

0

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat faptul că Guvernul nu a avut un punct de vedere la votul din Senat privind legea pensiilor pentru aleşii locali, precizând că secretarul de stat prezent luni la şedinţă ar trebui să fie chemat de premier pentru explicaţii.

Gorghiu a declarat, luni seara, că legea adoptată de Senat este „realmente o bombă cu ceas” şi ea poate arunca în aer toată analiza pe care guvernul şi-a făcut-o acum o lună.

„Poate caută să afle domnul Cioloş despre ce a fost vorba. Surpriza mea extrem de neplăcută a fost să văd că un secretar de stat al unui guvern care public nu susţine aceste privilegii a fost pierdut în văzduh, nu a ştiut ce punct de vedere să aibă, a spus că guvernul nu şi-a lămurit punctul de vedere. (…)Nu a spus nici nu, nici da, ceea ce e complet deplasat”, a declarat Gorghiu.

„Mă întreb dacă mâine un secretar de stat va fi chemat totuşi să explice de ce în intervalul acesta de timp n-a avut bunăvoinţa să-şi pregătească o frază (…) în care să se regăsească un refuz, o respingere a acestui proiect”, a adăugat Alina Gorghiu.

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Senatul este cameră decizională, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.