Poliția bosniacă, arestări în rândul susținătorilor ISIS

0

Poliția bosniacă a efectuat mai multe percheziții în zona capitalei Sarajevo și arestat 11 persoane suspectate de legături cu organizația jihadistă Statul Islamic.

„Până în prezent, 11 indivizi suspecți de terorism, finanțare de activități teroriste și recrutare de luptători pentru Statul Islamic au fost arestați în raiduri desfășurate în 13 puncte”, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Direcției de poliție din Federația croato-musulmană, una din cele două entități ale Bosniei, relatează Romaniatv.net.”În timpul raidurilor au fost găsite dovezi ce arată legături cu structuri ale ISIL (Statul Islamic)”, menționează comunicatul procuraturii.

Perchezițiile au avut loc în suburbia Rajlovac, în apropierea cazărmii unde un bărbat înarmat a împușcat doi militari bosniaci în noiembrie, într-un atac calificat drept terorist de autorități.

Un post de televiziune regional a relatat că aproximativ 100 de polițiști au fost mobilizați pentru această operațiune, care a vizat în jur de 15 persoane.

Conform autorităților, mai mult de 150 de cetățeni bosniaci au plecat să se alăture combatanților jihadiști în Siria și Irak în ultimii ani. Aproape 30 dintre ei au murit în lupte, iar peste 50 au revenit în țară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.