Ponta, despre demisia sa din fruntea Guvernului

0

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, marţi, într-un interviu acordat presei locale, despre demisia sa din funcţia de şef al Guvernului. Acesta a spus că „era momentul” să demisioneze şi acuză că „cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre”.

„Era momentul în care trebuia să demisionez. Din multe motive, dar unul singur pe care îl pot rezuma într-o frază care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva. A spus aşa: „A trebuit să moară oameni, ca să schimbăm Guvernul ăsta”.

Eu atunci ştiam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre. Sunt un om care a fost construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merita lucrul ăsta”, a declarat Victor Ponta, la Târgu-Jiu.

Fostul premier a mai spus, marţi, că depunerea demisiei din funcția de prim-ministru nu a fost un lucru plăcut sau care l-a bucurat, dar „important e ce lași în urmă”.”Nu pot să spun că a fost un lucru plăcut sau un lucru care m-a bucurat, dar, în viață, important e ce lași în urmă și eu cred că oamenii pot să aprecieze și ceea ce am făcut și ceea ce n-am reușit să facem„, a afirmat Ponta, întrebat cât de greu i-a fost să își depună demisia din funcția de prim-ministru.

Chestionat și dacă s-a consultat cu cineva înainte de a lua această decizie, fostul premier a răspuns: „Da, dar o să vă povestesc la momentul oportun”.

Fostul premier Victor Ponta a anunţat, tot marți, că va candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din anul 2016 dacă va fi pus pe listă, afirmând că proiectul său este „întotdeauna alături de PSD Gorj”.

„Dacă mă pun pe listă, da. În 2016, îmi doresc să fim sănătoși și toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii aceștia să continue, că nu trebuie făcut nimic altceva decât să nu stricăm ce s-a început. Proiectul meu este întotdeauna alături de PSD Gorj. Dacă ei mă vor (cei de la Gorj — n.r.), eu îi vreau, toată lumea e mulțumită”, a precizat Victor Ponta, întrebat de jurnaliști dacă va candida la alegerile parlamentare.

Premierul Victor Ponta a anunțat în data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului. „Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluții raționale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obținut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile și, dacă avem o perioadă lunga de instabilitate, de tulburări sociale și politice, putem să pierdem tot și să ne întoarcem la momentul 2012„, a declarat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.