Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, promulgată

0

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pensiilor speciale ale parlamentarilor, potrivit România TV. Şeful statului a fost obligat să o promulge după ce iniţial a trimis legea la reexaminare Parlamentului.

Senatorii şi deputaţii au votat, în 15 decembrie, în plenul reunit al celor două Camere, proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, adoptând, cu unele modificări, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Iohannis.

Astfel, parlamentarii vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet. Totodată, aleşii au decis că vor primi bani pentru transport în locul maşinilor de serviciu, respingând în acest sens o altă reexaminare solicitată de şeful statului.

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor și au adoptat proiectul cu 287 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și cinci abțineri, acceptând parţial observaţiile şefului statului. Parlamentarii liberali nu au participat la vot.

Legea a ajuna a doua oară la preşedintele Klaus Iohannis, care a fost obligat, în termen de 10 zile, să o promulge. Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.