Nou test în screeningul preeclampsiei, la Medlife

Incepand cu 1 decembrie 2015, Centrul de Medicina Materno-Fetala si de Reproducere Umana MedLife introduce un nou test PLGF (placenta growth factor – factorul de dezvoltare a placentei), cu un rol major in screeningul preeclampsiei in primul trimestru de sarcina. Testul PLGF va intra in componenta bitestului Brahms Kryptor/Astraia, alaturi de PAPP-A si de BHCG, in screeningul de prim trimestru, crescand rata de detectie a trisomiei 21si, implicit, scazand numarul procedurilor invazive de diagnostic prenatal.
De asemenea, pentru diagnosticul si prognosticul preeclampsiei in trimestrele II si III de sarcina, se va introduce raportul s-Flt1/PLGF. Acest nou test se incadreaza in conduita principala a Centrului, abordata inca de la reorganizarea lui in urma cu sase ani, cu obiectivul de a se mentine in avanpostul serviciilor medicale de medicina materno-fetala si de reproducere umana din Romania.

Preeclampsia este o cauza principala de morbiditate si de mortalitate materno-fetala, cauzand aproximativ 50.000 de decese materne pe an si 15% din nasterile premature. Complicatiile pe termen lung ale preeclamsiei sunt extrem de importante atat pentru mama, cat si pentru copil.
Preeclampsia debuteaza in primul trimestru de sarcina, dar fara semne clinice. Exista, deci, o nevoie acuta de identificare precisa a pacientelor cu risc crescut, asigurandu-se astfel indrumarea catre centre specializate si supravegherea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.