Scandal monstru în lotul feminin de gimnastică

0

Scandal monstru în gimnastică după ce şapte sportive au fost scoase din lotul feminin. Mama uneia dintre gimnaste acuză doi antrenori de lucruri grave.

Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, una dintre sportivele scoase din lotul national, ii pune la zid pe doi dintre antrenori, Adela Popa si Coroiu Ioan.”FRG nu a controlat activitatea antrenorilor Adela Popa si Coroiu Ioan, cum au prestat dansii la antrenamente si cum au procedat dansii la moralul echipei, fapte vizibile prin plangerile mai multor parinti ai gimnastelor, inclusiv eu, sesizate in nenumarate randuri atat verbal si telefonic, cat si prin email, relatează Romaniatv.net.

Legat de domnul Bellu si doamna Bitang, sunt foarte multumita de cat s-au putut ocupa de intregul lot in care se afla si gimnasta Asiana Peng, fiica mea, dar din pacate in perioada 27 decembrie 2012 – 16 decembrie 2015, nu stiu din ce motive cel putin 80% din trei ani, antrenori de baza au fost Adela Popa cu altii, fapta care a dus pe langa lipsa cresterii dificultatii si executiei, rezultate dovedite in aceasta perioada de 3 ani si la nenumarate presiuni, tratament diferentiat permanent, fapta care a determinat mai multe gimnaste cu mare potential pentru gimnastica nationala sa fie demoralizate, asta este mai grav.

In ultimele 2-3 luni, antrenorii Adela Popa si Coroiu Ioan au pus permanent presiuni nepotrivite pentru o gimnasta de performanta, adica Asiana Peng. Ca rezultat, demoralizarea si lipsa viziunii viitorului gimnastei, fapta pe care eu v-am adus-o la cunostiinta de mai multe ori. Eu inteleg ca un antrenor precum Adela Popa, din caracterul ei, demoralizeaza sportivi. Cred ca FRG si oamenii de valoare din gimnastica romaneasca sunt de acord ca trimitand-o pe fiica mea in alta parte este o continuare a demoralizarii. Ca parinte de gimnasta de performanta, va rog sa luati masuri benefice pentru gimnastica romaneasca, in acelasi timp si fiicei mele”, sustine mama Asianei Peng in ProSport.

Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, sustine ca acuzatiile nu sunt sustinute si lasa sa se inteleaga ca mama gimnastei are o alta tinta: „Adela Popa este un antrenor profesionist, ca toti antrenorii pe care noi ii avem. Va spun eu ceva: doamna Peng si Adela Popa au fost prietene odata, acum nu stiu ce se intampla intre ele. Uitati-va si la alte sportive! Andreea Muntean a plecat si ea din acest lot. Si e campioana europeana la barna. Daca nu se mai invarte!? Sunt anumite stopuri in cariera peste care nu poti trece. Noi nu avem timp de mangaiat pe cap in acest momente. Dar, repet, nu este un capat de lume”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.